Turn off light Favorite Comments () Report
0
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5
Loading...

Karma Abah | Telefilem – gempakmovie

Sebuah carekarama yang disiarkan TV3 pada 9 November 2013 dan diulang tayang pada hari ini. Dibintangi oleh Faizal Hussein, Eja, Cha Cha Maembong, Aedy Ashraff, Sweet Farhana, Dani dan Bell Ngasri.

Mengisahkan tentang kesilapan yang dilakukan oleh seorang suami dan ayah didalam hidupnya. Oleh kerana tergila-gilakan gadis muda dan cantik, dia telah mengabaikan tanggunjawabnya sebagai ayah.

Dia telah menuruti nafsunya apabila sanggup berkesedudukan dan berkahwin dengan gadis itu. Malah dia turut menzalimi isteri dan anak-anaknya. Tanpa pengetahuannya, dia sebenarnya telah ditipu dan masuk perangkap gadis licik itu.

Akibatnya, dia telah kehilangan segala hartanya dan ditinggalkan disebuah masjid. Menjadikan dia tidak keruan dan akhirnya tidak siuman. Mungkin disebabkan rasa bersalah dan berdosa terhadap isteri dan anak-anaknya, menyebabkan jiwanya sakit dan rosak.

Kisah drama ini sangat menyentuh perasaan dan memberi pengajaran. Supaya jangan sesekali melakukan kezaliman terhadap isteri yang baik dan taat kepada agama. Kerana pembalasan dari Allah akan datang semasa hidup didunia sebelum hari pembalasan diahirat.

Gempakmovie.com

Duration:

Release: